Полімерний матеріал є затребуваною та популярною сировиною в будівельній сфері. Важливо правильно вибрати термопластик відповідно до ваших потреб та характеристик полімерного листа. Щоб грамотно підібрати подібну продукцію, необхідно вивчити повну інформацію про виробника, марку сировини та визначити розмір бюджету. Якісний полімер просто не може коштувати надто мало. Дуже дешевий полікарбонат – це гарантовані проблеми у найближчому майбутньому. Однак, крім цінника, є кілька додаткових показників якості, які слід взяти до уваги при виборі товару. Бажано враховувати властивості та параметри пластикового полікарбонату, попередньо визначивши цілі його використання.

Рис.1 Полікарбонат низької якості

При виборі полікарбонату варто звернути увагу на такі фактори:

  • Товщина та розміри листа. Від товщини полімерного листа залежить його подальша експлуатація. Надто тонкі листи не підійдуть у разі, коли можливе зовнішнє фізичне навантаження або протидія сильному вітру, атмосферним опадам. У той же час немає сенсу купувати занадто товсті листи, якщо вам, наприклад, потрібно виготовити декоративні деталі для дизайну. Краще зупинити вибір на середній щільності та товщині полімеру – це дозволить вам використовувати його для всіх призначень. Якщо потрібно виготовити довговічну споруду, таку як душова кабіна або теплиця з полікарбонату, вибирайте пластик з оптимальною та надійною товщиною листа.
  • Вид полікарбонату. Від правильного вибору залежить встановлення, монтаж та подальша експлуатація полімерного виробу. Серед широкого асортименту продукції ви можете вибрати монолітний, стільниковий чи гофрований полікарбонат. Найбільш гнучким є хвильовий полімер, комірчастий матеріал відмінно зберігає тепло і забезпечує звукоізоляцію, монолітні листи практично замінюють скло. Також категорії термопластика розрізняються на вигляд.
  • Колірний відтінок. Прозорість матеріалу залежить від його відтінку та структури. Кольоровий полікарбонат менше пропускає сонячне проміння, темні кольори полімеру забезпечують меншу прозорість.
  • Стільникова конструкція та розташування форм осередків. Якщо ви вирішили придбати комірчастий термопласт, поцікавтеся у виробника якої форми комірки у даного товару. Геометрія сотів впливає на пропускні здібності сировини та на нюанси установки.
  • Наявність захисної плівки. Якісна полімерна поверхня має бути захищена від пошкоджень транспортувальною плівкою.
  • Шар захисту від ультрафіолетового випромінювання. Саме додаткові захисні властивості забезпечують функціональність та довговічність полімерної основи. Без такого захисного шару полікарбонат схильний до вигоряння на сонці та часткової втрати своїх позитивних якостей.

Зовнішні ознаки неякісного полікарбонату

Отличие хорошего от плохого поликарбоната
Рис.2 Полікарбонат високої та низької якості

Полімерний матеріал низької якості можна визначити практично відразу: достатньо звернути увагу на вагу, прозорість та специфіку сировини. Занадто легкий лист пластику – це показник економії на складі полімеру та наявності зайвих порожнин усередині структури. Такий матеріал навряд чи прослужить довго, адже він не здатний повноцінно виконувати свої функції та витримувати навіть мінімальне навантаження. Якщо полікарбонат каламутний, ніби запітнілий і крізь нього не вдається розглянути хоча б силуети навколишніх предметів – це вірна ознака додавання до складу сторонніх домішок скорочення витрат за виробництво.

Особливості полікарбонату також відразу впадають у вічі: нерівності, сторонні включення та крапки в матеріалі, крива хвильова лінія та різна товщина по всьому периметру листа. Крім зовнішніх ознак, необхідно перевірити сертифікат продукції – якісний пластик завжди має підтверджуючу документацію з реальними технічними характеристиками.

Наші переваги

  • Сертифікований товар. Ми реалізуємо лише надійний полікарбонат з офіційним сертифікатом якості. Наші товари проходять низку перевірок та тестів на придатність до використання, тому повністю виключені ризики та проблеми при правильній експлуатації та дотриманні умов гарантії.
  • Полікарбонат із європейської сировини. Пластикові листи виготовлені із сучасних закордонних лінійних поліефірів. Властивості матеріалу повністю відповідають усім вимогам міжнародних стандартів, тому нашу продукцію вже оцінили багато покупців.
  • Преміальна якість полімеру. Всі види полікарбонату, представлені в асортименті нашої компанії, чудово переносять монтаж, встановлення та експлуатацію. Достатньо один раз купити надійний полімер – і можна на довгі роки забути про заміну та ремонт пластикових споруд.
  • Гарантія 15 років. Це мінімальний термін експлуатації полікарбонату. Однією з важливих переваг преміальної продукції є можливість використання пластикових листів з гарантованим ефективним результатом.
  • Довговічність та зносостійкість матеріалу. Вам не доведеться переживати про деформацію та ризики полімеру – якісний полікарбонат відмінно переносить перепади температури, атмосферні опади та помірну фізичну дію.
  • Якісне різання полімерних листів. Ми робимо різання полікарбонату на потрібні вам розміри. Просто повідомте нам, які габарити аркуша необхідні. Наші досвідчені фахівці використовують для різання лише відповідні інструменти. Ви отримуєте полімерні листи з рівним зрізом та бездоганною якістю.

Товщина полікарбонату та якість матеріалу

Від товщини полімерного покриття залежать його властивості та міцність. Чим товщі лист полікарбонату, тим меншою гнучкістю він має. На густину матеріалу впливають сполучні перегородки, що утворюють одночасно ребра жорсткості. Найбільш щільний полікарбонат з великою товщиною листів менше пропускає світло, але краще утримує тепло всередині конструкції і має високий ступінь звукоізоляції. Такий матеріал відмінно підходить для таких споруд, як зимовий сад або теплиця для рослин, які не потребують багато сонячного світла. Також полімер із значною щільністю та товщиною стане ідеальним рішенням для виготовлення навісів, козирків та дачного душу.

Полікарбонату для теплиці: вибрати якісний або низькосортний полімер?

Разновидности теплиц из поликарбонат
Рис.3 Теплиця з полікарбонату
  • Термін експлуатації. Перше, що слід пам'ятати при використанні неякісного полікарбонату для теплиці – необхідний період використання. Якщо вам потрібна теплиця, яка простоїть не більше року, то можна вибрати дешевий матеріал поганої якості – але чи є в цьому сенс? Адже встановлення теплиці – це складний та трудомісткий процес. Будувати полімерну конструкцію на один рік, яка може розвалитися будь-якої миті – не найкраща ідея. Надалі все одно доведеться купувати інший матеріал для заміни теплиці, тому на дешевому матеріалі ви не тільки не заощадите, а й переплатите.
  • Ризик для культур, що вирощуються. Головне призначення теплиці – підтримка життєдіяльності садово-городніх культур та отримання гарного врожаю. Оскільки теплиця з низькосортного матеріалу просто не може бути якісною, це неодмінно позначиться на рослинах, що вирощуються.
  • Необхідність регулярного ремонту та швидка поява потреби у повній заміні. Полікарбонат поганої якості не здатний прослужити довго і навіть при регулярному ремонті конструкції швидко зношується, деформується та втрачає позитивні властивості.

Висновок очевидний: для довговічної, функціональної та надійної теплиці вибирають преміальний полікарбонат із гарантією відмінної якості.

Корисні поради від Polikarbonat

Перша рекомендація: не заощаджувати на будівельних матеріалах. Побудова різних конструкцій із використанням полікарбонату низької якості просто не має сенсу. Поганий матеріал схильний до виникнення тріщин, сколів. Він не має повною мірою всі позитивні характеристики якісного полікарбонату.

Порада номер два: звертайте увагу на бренд, якість сировини, репутацію виробника та продавця. Полімер без інформації про його виробництво та склад є не більш ніж низькосортною підробкою цього полікарбонату. Відгуки постійних клієнтів компанії та офіційні документи, що підтверджують якість, допоможуть вам зробити правильний вибір.

Третя порада: звертайтесь до перевірених продавців. Наша компанія Polikarbonat готова запропонувати вам свою допомогу та професійну консультацію щодо вибору полімерної продукції. У нашому асортименті представлені різні види полікарбонату, серед яких ви знайдете відповідну позицію. Сертифікований та якісний товар за доступними цінами – основа нашої плідної співпраці з клієнтами.